Prince zoekt mooi meisje voor vakantie

ROTTERDAM, 16 DEC. De Amerikaanse popster Prince zoekt per advertentie 'het mooiste meisje ter wereld' om mee op vakantie te gaan. Alle geïnteresseerde meisjes, die boven de 18 moeten zijn, kunnen video's en foto's naar Prince's produktiemaatschappij Paisley Park in Minneapolis (VS) sturen.

De advertentie, waarin Prince zichzelf als 'huwbare vrijgezel' (eligible bachelor) aanprijst, stond vorige week in Amerikaanse kranten, en verscheen gisteren ook in het Algemeen Dagblad. In andere bladen in Europa zal de oproep eveneens verschijnen. De annonce bevat van een foto van een donkere man wiens gelaat door een hoed aan het zicht wordt ontrokken, en toont ook het beeldmerk dat Prince tot zijn handelsmerk heeft gemaakt: het zogenaamde Lovesign, een combinatie van het mannelijk en vrouwelijk teken en een gestileerde trompet.

Volgens een woordvoerder van Prince gaat het niet om een wedstrijd, maar om een project, waarover voorlopig nog niets onthuld mag worden.

In kleine lettertjes staat in de advertentie dat alle ingezonden materiaal eigendom van Prince wordt, en dat het zonder voorbehoud door hem in de media gebruikt mag worden.

Een ex-medewerker van Prince vermoedt dat hij inspiratie zoekt bij een vrouw. Zo zou zijn laatste single Peach geïnspireerd zijn op zijn laatste vriendin, de filmster Kim Basinger. Ook werkte Prince met onder anderen Sheena Easton, Sheila E. en Ingrid Chavez.