Na drie competitienederlagen in de laatste twee ...

Na drie competitienederlagen in de laatste twee seizoenen en een nipte bekerwinst vorig jaar versloeg Ajax gisteravond FC Twente met 4-1.

Ajax claimde al na zeven minuten een penalty. Overmars werd neergelegd door Zwijnenberg. Pas in de 40ste minuut leidde de eerste vloeiende Ajax-aanval tot 1-0. Rijkaard gaf een handig steekpassje op Litmanen, die vanaf de achterlijn en vanuit de draai voorzette op Ronald de Boer. De spits tikte de bal bij de eerste paal achter doelman Boschker.

De Zweed zou tweemaal scoren. Na de 2-0 ontsnapte Ajax aan een penalty toen Seedorf een wel heel forse schouderduw gaf aan Boerebach. Een kwartier na rust scoorde Leurink 3-1, op aangeven van Pahlplatz. Een mogelijke handsbal van Blind werd door Luinge opnieuw weggewuifd. De bal ging pas op de stip toen Zwijnenberg voor de tweede maal Overmars onderuit haalde. De Twente-verdediger kreeg rood, Ajax een strafschop die Blind benutte, 4-1.