Indurain tekent voor twee seizoenen bij

MADRID, 16 DEC. Miguel Indurain heeft zijn contract bij Banesto met twee jaar verlengd.

De handtekening van de drievoudig winnaar van de Tour de France was de Spaanse bank 700 miljoen peseta's waard, 9,5 miljoen gulden. Indurain wil volgend jaar in Mexico Stad een aanval op het werelduurrecord doen. Dat staat op naam van de Brit Boardman met 52,270 kilometer. “Maar de Tour blijft ons hoofddoel”, zei ploegleider Echavarri. De 33-jarige Pedro Delgado, winnaar van de Tour van '88, tekende voor één jaar bij.

Volgend jaar zal een volledig Baskische ploeg meerijden in het internationale peloton. Het team is opgericht door de Stichting Euzkadi in Bilbao. Pello Ruiz Cabestany zal als kopman fungeren van de ploeg die uit vijftien professionals zal bestaan. (DPA/AFP)