Foto: Het tennisduo Jacco Eltingh en Paul ...

Foto: Het tennisduo Jacco Eltingh en Paul Haarhuis werden gisteravond in Bussum tot sportploeg van het jaar 1993 uitgeroepen.

Zij werden twee weken geleden wereldkampioen dubbelspel in Johannesburg. Aanvankelijk werd de verkiezing, als vanouds georganiseerd door de Avro, gewonnen door de nationale bridgeploeg. Die is ook wereldkampioen. Door de prestatie van Eltingh/Haarhuis werden de stemmen herzien.

Bij de andere prijzen was de uitslag duidelijker. Schaatser Falko Zandstra, Europees- en wereldkampioen, en wielrenster Leontien van Moorsel, wereldkampioene en winnares van de Tour Feminin, werden sportman en sportvrouw van het jaar. Zandstra liet de prijs door zijn ouders in ontvangst nemen. Hij verblijft zelf in trainingskamp in Italië. Zaterdagavond wordt de uitreiking op televisie uitgezonden. (Foto Frits Meyts)