Arbiter Herman van Dijk heeft gisteravond zijn ...

Arbiter Herman van Dijk heeft gisteravond zijn best gedaan om de critici op het Nederlandse scheidsrechterskorps nog wat extra argumenten in handen te geven.

De man in het zwart uit Heerenveen drukte zijn stempel op de wedstrijd door ten onrechte aan PSV een vrije trap te geven, waaruit Mitchel van der Gaag het winnende doelpunt kon maken (2-1). Twintig minuten voor tijd speelde Erik Meijer de bal door de benen van Dave Smits. De Tilburger deed vervolgens eerder een stap opzij dan dat hij Meijer hinderde. Van Dijk zag er toch een overtreding in. De vrije trap werd door Erwin Koeman met een inswinger voor het doel van Willem II getrokken. Van der Gaag dook perfect in de baan van de voorzet. Willem II kon daarna de averij niet meer herstellen.

Willem II-trainer Jan Reker hield zich achteraf groot. Hij benadrukte niet te willen meedoen aan de heksenjacht op scheidsrechters in Nederland, die kennelijk in zijn ogen is ontketend. Bovendien had Willem II in elke helft zeker een handvol kansen laten liggen om de wedstrijd te beslissen. “En dan is het niet gepast om de scheidsrechter de schuld te geven.” Toch maakte Reker nog wel even duidelijk dat hij het niet eens was met de omstreden beslissing van Van Dijk. “Ik zei tegen hem: 'Als je de tv-beelden ziet, zul je schrikken'. Hij antwoordde daarop dat hij zijn fout dan ruiterlijk zou toegeven. Daarmee is voor mij de kous af.”