Kunstdiefstallen uit kerken in Rome en Venetië

ROME, 15 DEC. Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag kerken in Rome en Venetië bezocht en twee schilderijen gestolen.

In Rome maakten zij een doek van Perugino (1448-1523) buit. In Venetië verdween een vroeg werk van de 18e eeuwse meester Giambattista Tiepolo. De politie gelooft niet dat de diefstallen verband met elkaar houden.

In Venetië was een parochiekerk het doelwit. Er waren geen sporen van braak en de politie vermoedt dat de dieven zich maandag hebben laten insluiten. Zij namen een doek van Tiepolo mee met een waarde van naar schatting 2 miljoen gulden.

In Rome verschaften dieven zich toegang tot een Benedictijner klooster. Behalve het schilderij van Perugino verdwenen hier ook enkele antieke tafels en religieuze kunstvoorwerpen. (Reuter, DPA)