Illegale Turken met charter naar huis

DEN HAAG, 15 DEC. Met een door Justitie gehuurd chartervliegtuig zijn gisteravond 95 illegale Turken teruggebracht naar hun land van herkomst.

Volgens Justitie is deze manier van uitzetten aanzienlijk goedkoper dan het individueel verwijderen. Het ging vooral om mensen die waren aangehouden door de Amsterdamse politie bij invallen in illegale naai-ataliers en koffiehuizen. Verder ging het om mensen die waren aangehouden in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Schiedam en Hoorn. Zij werden tot hun vertrek naar Schiphol ondergebracht in speciaal vrijgehouden politiecellen verspreid over het land. De uitzetting per speciale charter kostte ruim 75.000 gulden. Wanneer elke illegale Turk afzonderlijk zou zijn uitgezet, zou dat volgens Justitie ongeveer 192.000 gulden hebben gekost. Vorige maand zette Justitie op dezelfde wijze 25 illegale Ghanezen uit naar Accra.