Elf doden bij nieuw geweld in Sarajevo

SARAJEVO, 15 DEC. Bij een nieuwe explosie van geweld zijn gisteren in de Bosnische hoofdstad Sarajevo elf mensen gedood.

Door twee mortiergranaten die door Bosnische Serviërs werden afgevuurd kwamen bij het hoofdkwartier van de VN en bij de Drvenija-brug in het zuidelijke deel van Sarajevo acht mensen om het leven. Twee werden het slachtoffer van sluipschutters. Het Joegoslavische persbureau Tanjug meldde dat gevechten tussen Bosnische Serviërs en soldaten van het regeringsleger in een door de Serviërs beheerste voorstad van Sarajevo een vrouw het leven kostte. Volgens VN-woordvoerders werden gisteren door de Serviërs meer dan tweehonderd mortiergranaten op Sarajevo afgevuurd; de moslims schoten van hun kant 33 granaten af op de Servische stellingen in de heuvels. (Reuter, AP)