Een keer collegegeld voor twee studies

DEN HAAG, 15 DEC. Studenten in het hoger onderwijs die twee of meer studies tegelijk volgen, hoeven ook in de toekomst maar een keer collegegeld te betalen.

Dit geldt zolang zij niet langer studeren dan de cursusduur (meestal vier jaar) plus een jaar uitloop. Op dit moment betalen studenten de eerste zes jaar een keer collegegeld, hoeveel studies tegelijk zij ook volgen. Dat wordt nu vijf jaar. Daarna mogen hogescholen en universiteiten zelf bepalen hoeveel collegegeld zij per studie vragen. Staatssecretaris Cohen (onderwijs en wetenschappen) zal deze bepaling echter kunnen schrappen, zodat voor twee of meer studies tegelijk toch slechts een keer collegegeld betaald hoeft te worden. Dit zei hij vanochtend tijdens een vergadering van de Studentenkamer, het officiële overlegorgaan tussen de staatssecretaris en de studentenorganisaties LSVb (Landelijke Studentenvakbond) en ISO (Interuniversitair Studentenoverleg).