WINKELLEED

Ik deel de 'onwetenschappelijke en messcherpe' observaties van H.L. Wesseling over winkelleed en winkelvreugd volledig (NRC Handelsblad, 9 december). Hij biedt slechts één oplossing aan, namelijk vrouwenemancipatie.

Uit persoonlijke ervaring kan ik een andere oplossing evenzeer aanbevelen. Met mijn vrouw heb ik een gezin met drie kinderen, een zuigeling en twee peuters. Naarmate ons kindertal steeg, is ons winkelleed afgenomen en onze winkelvreugd toegenomen. Dat geldt vooral de tijd die het winkelen ons kost. Tien Sinterklaaskadootjes? Doen we binnen het uur. Kleding voor alle vijf met het oog op en naderende bruiloft? Is op één middag gepiept.

Kortom, kleine kinderen dwingen ons om de tijd in de winkelstraat efficiënt te besteden. Alleen daarom al zijn ze een bron van minstens wekelijks vermaak.

    • Bertus Tichelaar