VIB en Innovest streven fusie na

AMSTERDAM, 14 DEC. De vastgoedmaatschappijen VIB uit Zeist en Innovest uit Den Haag willen fuseren. Dit hebben de twee vanmorgen meegedeeld.

VIB, dat groter is dan Innovest, zal hiertoe een openbaar bod uitbrengen op Innovest. De combinatie zal een belegd vermogen krijgen van 2,8 miljard gulden en een eigen vermogen van 2 miljard gulden. In verband met de afsluiting van het boekjaar 1993 en de nadere onderzoeken die nog moeten plaatsvinden, zullen de bijzonderheden pas in maart worden bekendgemaakt. Dan ook wordt de ruilverhouding berekend op basis van de intrinsieke waarde en de rentabiliteit van beide fondsen. De directies verwachten dat de fusie een positieve invloed heeft op de winst per aandeel.

De aandelen van beide fondsen reageerden vanmorgen positief op het bericht. De koers van VIB, een onafhankelijk beleggingsfonds, was tegen het middaguur 3 dubbeltjes hoger dan het slot van gisteren op 56,40 gulden.

De aandelen van Innovest, dat ressorteert onder de Internationale Nederlanden Groep, stonden tegen het middaguur 1,50 gulden hoger op 71 gulden. Grootaandeelhouders in Innovest (het vroegere Bogamij) zijn ABN Amro en Internationale Nederlanden Groep en het Bedrijfspensioenfonds voor de Metaalindustrie. Bij VIB zijn dat onder meer het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en Avero Centraal Beheer.