Geding om uitzending Kruimeltje

ROTTERDAM, 14 DEC. Uitgeverij Kluitman wil via een kort geding de televisie-uitzending van de jeugdmusical Kruimeltje door Veronica laten verbieden. De omroeporganisatie heeft een conflict met de uitgever over de auteursrechten.

Volgens Kluitman-directeur P. Stanco wilde Veronica de musical, gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek uit 1923 van Chris van Abkoude, uitzenden zonder met de uitgeverij iets over de rechten te regelen. Pogingen van de uitgeverij om alsnog tot een regeling met Veronica te komen, zijn op niets uitgelopen. Vandaar dat Kluitman nu via de rechter de uitzending op 21 december wil verbieden. Het geding dient donderdag in Amsterdam.

De tv-uitzending van Kruimeltje is gebaseerd op een jeugdmusical die Louis Lemaire vorige kerst met het Rotterdamse Hofplein Kindertheater maakte. Bij die produktie was Kluitman wel betrokken.

Volgens Stanco heeft de Vara ook een (niet gerealiseerd) plan gehad om Kruimeltje voor de tv te bewerken, en die omroep heeft toen wel van te voren over de rechten onderhandeld.