CAKE TOP LEMON PIE

Dit recept kreeg ik jaren geleden en eigenlijk had ik het veel eerder moeten maken. De naam doet een taart vermoeden, maar het gaat meer om een soufflé die lang in de oven staat. Houd daar rekening mee bij het plannen van de maaltijd.

Voor 4 personen

60 gram boter

150 gram kristalsuiker

3 eieren, gescheiden

50 gram bloem

5 eetlepels vers citroensap

1 eetlepel geraspte citroenschil

1/2 theelepel zout

3,75 deciliter melk

Warm de oven voor op 180 graden celsius. Doe de boter en suiker in een kom en klop alles tot een glad geheel. Klop de eierdooiers één voor één door het boter-suikermengsel. Voeg al kloppend de bloem toe en klop tot alles goed gemengd is. Klop er dan het citroensap, de citroenschil en het zout door. Giet er al kloppend geleidelijk de melk bij. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Doe een kwart van het eiwit in het beslag en schep alles goed om. Doe de rest van het eiwit in het beslag en spatel alles voorzichtig om. Giet het beslag in een royaal met boter ingevette souffléschaal van 1 1/2 liter inhoud. Zet de schaal in een ondiepe ovenschaal die u voor de helft met kokend water hebt gevuld. Zet de schaal in de oven en laat de taart circa 1 uur au bain-marie bakken. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean