Beslissing tracé snelle trein later

PRINSENBEEK, 14 DEC. De besluitvorming over het tracé voor de Hoge Snelheids Trein (HST) tussen Antwerpen en Rotterdam is opnieuw met een aantal maanden vertraagd.

Dat heeft minister Maij (verkeer en waterstaat) gisteravond op een CDA-bijeenkomst in Prinsenbeek meegedeeld. Pas komend voorjaar kan er een voorstel naar de Tweede Kamer. Het uitstel wordt veroorzaakt door het verschil van inzicht tussen Nederland en België. België geeft de voorkeur aan een traject langs Roosendaal. Maij wil extra tijd om België ervan te overtuigen dat het tracé langs de E-19/A-16 langs Breda 'op alle punten hoger scoort'. De kritiek van burgemeester Nijpels van Breda dat een tracé langs deze stad verdere stadsuitbreiding naar het westen afsnijdt, wordt door Maij bestreden. Zij ziet een groot winstpunt in de directe verbinding die Breda per spoor krijgt met Antwerpen.