Actiegroep vernielt honderden banden

AMERSFOORT, 14 DEC. Een zich Milieu Bevrijdingsfront noemende actiegroep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het lek steken van enkele honderden autobandenop het stationsemplacement Amersfoort.

De actievoerders waren het afgelopen weekeinde in actie, zo is gisteren gebleken. Het gaat om 241 Volkswagens, Audi's en Seats. Ze stonden gereed op het rangeerterrein van de spoorwegen om naar importeur Pon in Leusden te worden vervoerd. Uit anonieme telefoontjes van het Milieu Bevrijdingsfront aan de media valt af te leiden dat de groep in de nacht van zaterdag op zondag heeft toegeslagen. Pon kan nog geen definitief schadebedrag noemen omdat eerst geïnventariseerd moet worden om wat voor soort banden het gaat. Onder hetzelfde type auto kunnen op verzoek van de klant vaak verschillende bandensoorten gemonteerd zijn. Het vervangen van de banden is een arbeidsintensief karwei, zo zegt de importeur. Pon ziet zich in elk geval genoodzaakt alle banden te vervangen om niet het risico te lopen dat gebreken onopgemerkt blijven.