PIEPERS MET PADDESTOELEN

Dit is een verrukkelijk, voedzaam en snel te realiseren bijgerecht. Het is essentieel dat er vastkokende aardappelen worden gebruikt. In dunne plakjes gesneden laten vastkokers zich snel garen waarbij ze niet uit elkaar vallen.

Voor 2 personen:

350 gram aardappels (vastkokers)

150 gram oesterzwammen

2 1/2 eetlepel olijfolie

2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes

5 eetlepels mascarpone

2 eetlepels fijngehakte gemengde groene kruiden (peterselie, bieslook, lavas, wilde marjolein, snijselderij)

2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

zout en versgemalen zwarte peper

Schil de aardappels, halveer ze overlangs en snijd beide helften in dunne plakjes. Snijd grote oesterzwammen in twee of drie stukken, laat de kleine ongemoeid. Kook de aardappels in ruim en gezouten water gaar in circa 12 minuten; de kooktijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes aardappel. Verwarm intussen de olijfolie in een ruime bakpan en fruit daarin op laag vuur de knoflook tot de plakjes aan weerszijden goudgeel zijn. Verwijder de knoflook. Draai het vuur hoog en bak de oesterzammen, onder voortdurend omscheppen, in de hete olie tot ze iets kleur hebben gekregen. Bestrooi ze met wat zout. Draai het vuur laag, roer de mascarpone door de paddestoelen en 2 eetlepels van het kookwater van de aardappels. Giet de plakjes aardappels af en doe ze bij de oesterzwammen. Roer de Parmezaanse kaas en de groene kruiden erdoor en proef de saus op zout. Maal er veel zwarte peper over. Gebakken kalfsoester, kipfilet of varkenshaasje passen hier goed bij.

    • Florine Boucher