Koeman benut strafschop tegen Sevilla; Cruijff verbetert record Michels als coach Barcelona

ROTTERDAM, 13 DEC. Deportivo la Coruña blijft koploper in Spanje. De club hield een voorsprong van een punt op Barcelona, door met 1-0 te winnen bij Tenerife. Barcelona imponeerde met een 4-0 overwinning op Valencia. Real Madrid verspeelde op eigen veld een punt tegen Sevilla, 0-0.

Koeman was uitblinker bij de klassieker tussen Valencia en Barcelona. Hij benutte kort voor tijd een strafschop. In het Europese duel met AS Monaco had hij woensdag nog gemist. Stoitsjkov opende de score na een half uur. Bakero maakte er vervolgens twee, waarvan één op aangeven van Romario. Valencia speelde de laatste minuten met een man minder. Doelman Sempere veroorzaakte de strafschop door Romario grof onderuit te halen. Hij kreeg rood. Veldspeler Camarasa was in het doel kansloos tegen de strafschop van Koeman.

De supporters van Valencia reageerden zich tijdens het duel af door de naam van Hiddink te scanderen. De Nederlander werd enkele weken geleden ontslagen. Zijn opvolger, Paco Real, valt tot dusver slechts op door tactische missers. Bij Barcelona zat Cruijff voor de 205e keer als coach op de bank bij een competitie-wedstrijd. Hij verbeterde daarmee het record van Michels. Die hield het ooit 204 duels vol bij de Catalanen.