Gullit keert terug naar kleedkamer van Milan

ROME, 13 DEC. Voor het eerst na zijn vertrek bij AC Milan kleedde Ruud Gullit zich gisteren weer om in het San Sirostadion. Omdat Inter thuis speelde, was het zijn oude kleedkamer, die van Milan. “Dat roept wel herinneringen op,” zei hij na afloop. “Maar het is voor het eerst dat ik van Inter heb verloren.”

Veel langer wilde Gullit niet blijven stilstaan bij zijn verleden. Hij krijgt nu, ondanks zijn 31 jaar, van alle spelers de beste rapportcijfers in de Serie A. Met hem als motor en spelbepaler is Sampdoria een van de smaakmakers in de Italiaanse competitie geworden. Maar de club uit Genua moet haar titelaspiraties na het 3-0 verlies wat afzwakken. Inter zette door een doelpunt in de vierde minuut van Battistini de wedstrijd naar zijn hand. Toen Jugovic na een half uur een eigen doelpunt maakte was de strijd gestreden, en Dennis Bergkamp mocht met een strafschop het werk afmaken.

De prestigestrijd tussen Gullit en Bergkamp, die elkaar in het veld nauwelijks tegenkwamen, eindigde met een gelijkspel. Beiden speelden niet meer dan een redelijke wedstrijd. Bergkamp lijkt langzaam zijn draai te vinden, maar Gullit zei na afloop dat het nog te vroeg is om te zeggen of Bergkamp echt een hele grote speler wordt in Italie. “Ik weet dat ik nog heel wat meer kan”, zei de ex-Ajaxied zelf na afloop, in een mengeling van Italiaans en Engels. Inter vierde gisteren dubbel feest, want de nederlaag van rivaal Milan in de strijd om de Intercontinentale beker gaf veel voldoening. Door het verlies van Sampdoria en Juventus, dat bij Lazio met 3-1 werd vernederd, is de kopgroep wat compacter geworden. Parma en Milan staan samen aan kop, maar Milan heeft een wedstrijd tegen Udinese tegoed.

    • Marc Leijendekker