Foto: KUALA LUMPUR - In de Maleisische hoofdstad ...

Foto: KUALA LUMPUR - In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is zaterdag een flatgebouw van twaalf verdiepingen ingestort.

De autoriteiten vrezen dat meer dan 50 mensen onder de puinhopen liggen begraven. Hoewel meteen een grote reddingsoperatie op gang kwam, konden tot nu toe slechts twee mensen levend onder het puin vandaan worden gehaald, een Indonesische vrouw en haar baby. De ingestorte flat werd in 1979 gebouwd vlakbij een hoge heuvel en was een van de eerste hoge gebouwen met luxe appartementen in Kuala Lumpur. Zaterdag begon ten gevolge van zware regenval, die al twee weken duurt, de aarde van de heuvel te verschuiven in de richting van de flat. Het gebouw werd vol getroffen en kantelde volledig. Door het tijdstip, 1 uur 's middags, waren niet veel mensen thuis - zaterdag is een werkdag. De meeste slachtoffers zouden daarom ook vrouwen en kinderen zijn. In een van de appartementen was op het moment van de ramp een kinderfeestje aan de gang. Hoewel omstanders 's avonds nog het gegil van kinderen hoorden, kon niemand worden gelokaliseerd. Daarna werd het stil. (Foto Reuter)