Cercle Brugge heeft aangetoond dat Anderlecht ook ...

Cercle Brugge heeft aangetoond dat Anderlecht ook in de Belgische competitie niet onkwetsbaar is. De degradatiekandidaat gooide zout in de wonden, die woensdag in Bremen waren ontstaan. De kampioen en lijstaanvoerder verloor een punt (1-1), maar had het geluk dat concurent Club Brugge gelijk speelde (0-0 bij RWD Molenbeek) en de Waalse subtoppers Seraing en Charleroi vier doelpunten deelden. Tussen Anderlecht en Club Brugge gaapt een gat van vier punten.

Cercle kreeg slechts 4000 bezoekers in het kille Olympiastadion voor het duel met Anderlecht, dat Emmers, De Wolf en Degryse door blessures miste. Jan Boskamp had Rutjes, ten gunste van Kooiman, op de bank gehouden. De Bruggenaren, die de verdediging goed dicht hielden, kregen de beste kansen, maar Weber en Frenay hadden geen geluk. Met een beetje medewerking van De Wilde en Kooiman lukte het echt er wel. De verdediger speelde te slap terug, de doelman reageerde onvoldoende en Munteanu profiteerde. Anderlecht, dat diep in de tweede helft aanvaller Bosman inruilde voor Rutjes, was na rust wat beter. Haagdoren maakte gelijk uit een voorzet van Boffin.