Amsterdam begon zaterdag voortvarend in de ...

Amsterdam begon zaterdag voortvarend in de hockeytopper tegen Bloemendaal. Binnen tien minuten leidde de thuisclub met 3-0. Gerritse en Brinkman (tweemaal) profiteerden van overmoedig uitverdedigen in de Bloemendaal-defensie. Pas na een half uur spelen kwam de lijstaanvoerder terug in de wedstrijd. Van Westerop verzilverde in de rebound een lange corner van Bovelander. De specialist van Bloemendaal mocht, zonder succes, ook drie keer aanleggen voor een korte corner. Amsterdam kreeg geen enkele strafcorner.

Vijf minuten na rust besliste Amsterdam de wedstrijd. Erwin Peters, topscorer in de hoofdklasse met twaalf doelpunten, stond op de goede plaats bij een scrimmage in de vijandelijke cirkel, 4-1. De resterende goals van de Amsterdammer Nieuwe Weme en de Bloemendalers Van Westerop en Van Amerongen voor Bloemendaal waren er voor publiek en statistiek.

Bijna alle clubs kwamen afgelopen weekeinde tweemaal in actie. Bloemendaal herstelde zich gisteren door Kampong in Utrecht met 2-0 te verslaan. Amsterdam speelde niet. HGC blijft in de race voor de landstitel. De Wassenaarse ploeg won zaterdag bij Hattem, gisteren bij Victoria. De hekkesluiter boekte een etmaal eerder zijn eerste zege van dit seizoen door middenmoter Pinoké met 1-0 te verslaan.