Pangalos biedt minister Kinkel zijn excuses aan

BRUSSEL, 11 DEC. De Griekse minister Pangalos heeft gisteren zijn verontschuldigingen aangeboden aan zijn Duitse ambtgenoot Kinkel.

Pangalos zei tijdens de Europese Raad in Brussel z'n opmerkingen van vorige maand te betreuren. Hij vergeleek Duitsland toen met een “reus met een monsterlijke kracht en de geest van een kind”, naar aanleiding van Duitse plannen een ambassade in Skopje, hoofdstad van Macedonië te openen. Volgens de woordvoerder van de Duitse delegatie heeft de Griekse minister van Europese zaken nu gezegd “nauwe samenwerking met Duitsland” te willen. Kinkel heeft daarop gezegd dat nu niets meer een goede verhouding met Athene in de weg staat. De Griekse regering had al eerder laten weten dat Pangalos de gewraakte opmerkingen als privé persoon had gemaakt.