Kolonisten schieten drie Palestijnen dood

HEBRON/TUNIS, 11 DEC. Joodse kolonisten hebben gisteren bij Hebron, in het zuidelijk deel van de door Israel bezette Westelijke Jordaanoever drie Palestijnen doodgeschoten. Bewoners van het dorpje Tarqumiyah verklaarden dat kolonisten een auto onder vuur hadden genomen die uit de Israelische stad Beit Shemesh bij Jeruzalem kwam. De drie Palestijnse inzittenden kwamen daarbij om het leven. Eerder op de dag waren twee Israeliërs gewond geraakt in de Gazastrook.

Tegen de achtergrond van het in hevigheid toenemende geweld in en om de bezette gebieden zijn PLO-leider Yasser Arafat en de Israelische premier Rabin overeengekomen elkaar zondag te ontmoeten in de Egyptische hoofdstad Kairo. Zij zullen een uiterste poging doen de nog bestaande geschillen over de uitvoering van de afspraken voor Palestijns zelfbestuur in de Gazastrook en Jericho uit de wereld te helpen. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Warren Christopher, die gisteren in Tunis met Arafat sprak, noemde de ontmoeting tussen Arafat en Rabin “een zeer belangrijke ontmoeting waarin de partijen overeenstemming kunnen bereiken, zodat men met de uitvoering van het akkoord voort kan gaan”. Arafat sprak de hoop uit dat zijn ontmoeting met Rabin ertoe zal bijdragen dat de Israelische troepen volgens schema vertrekken. De PLO en Israel zijn het nog niet eens over de afspraken op het terrein van de veiligheidsvoorzieningen. De Israelische minister van buitenlandse zaken, Shimon Peres, verklaarde eerder deze week, bij een ontmoeting met Arafat in Spanje, dat Israel geen concessies kan doen als het om zijn veiligheid gaat. (Reuter)