Baggercircus

Aannemers vergelijken zich soms met een circus: overal in de wereld slaan ze hun tenten op om hun kunsten te vertonen.

Ook op het slappe koord van overnemingen zijn ze zeer bedreven. Boskalis leek deze week echter het evenwicht te hebben verloren bij de overneming van Ballast Nedam. De bouwers bliezen de besprekingen af, maar niet te vroeg getreurd: in circuskringen verschillen schijn en wezen. Zo leek aannemer HBG enkele jaren terug de aftocht te moeten blazen in de overnamestrijd om de dichtgetimmerde concurrent Volker Stevin. De jonglerende HBG ging toch met de baggerdivisie van Volker aan de haal. Net zoals HBG destijds lijkt nu ook Boskalis de slag verloren te hebben, maar de zaak is nog niet verloren. Ballast heeft eerder tevergeefs geprobeerd zelfstandig naar de beurs te gaan. Die zaakte ketste naar verluidt af op de baggerdivisie, die in de toekomst te maken krijgt met hoge investeringen. Wanneer Ballast een nieuwe poging zou doen om naar de beurs te gaan, kan Boskalis Ballast van de baggerdivisie afhelpen. En daar is het de Papendrechtse baggeraar tenslotte allemaal om begonnen.(WvE)