Actie bij Duitse ambassade in Den Haag verboden

DEN HAAG, 11 DEC. Burgemeester Havermans heeft een demonstratie verboden die aanhangers van de 'Heilsgemeinschaft Nationale Gefangene afdeling Nederland' vandaag in Den Haag hadden willen houden.

De organisatie wilde voor de Duitse ambassade Haag demonstreren omdat Duitsland het 'Aktionsfront National Sozialisten' (ANS) tot verboden organisatie heeft verklaard. Dat is in 1983 gebeurd. Het ANS heeft ook in Nederland aanhangers. De politie beschikt over gegevens dat er veel meer mensen zouden komen demonstreren dan de door de organisatie opgegeven honderd. Ook zouden sympatisanten uit Duitsland reisplannen voor Den Haag hebben. Havermans verwacht dat “de demonstratie zal leiden tot heftige reacties vanuit de Nederlandse samenleving” en heeft daarom besloten de demonstratie te verbieden.