Aandeelhouders Nutricia volgzaam

Aandeel- en certificaathouders van Nutricia bleken donderdag weinig bezwaren te koesteren tegen wijzigingen in de structuur van het voedingsmiddelenbedrijf.

Hoewel er geen besluiten konden worden genomen omdat het vereiste aantal aandelen niet was vertegenwoordigd - op 4 januari volgt een tweede vergadering waarin dat wel mogelijk is ongeacht het vertegenwoordigde kapitaal - was duidelijk dat aandeelhouders weinig bezwaren koesteren tegen de hervormingsplannen.

Ook in de ogen van het beursbestuur zal Nutricia er begin volgend jaar “normaler” kunnen uitzien. De door de Amsterdamse beurs gewraakte niet-royeerbare certificaten moeten verdwijnen en Nutricia Gemeenschappelijk Bezit wordt geliquideerd. Op Beursplein 5 blijven de beperkt royeerbare certificaten evenwel bestaan.

Nutricia handhaaft de extra bescherming in de vorm van de mogelijkheid tot het uitgeven van preferente aandelen. Verder gaat Nutricia zijn aandelen splitsen in de verhouding van twee voor één. De nominale waarde wordt gehalveerd van 5 gulden naar 2,50 gulden. Het hoofddirectielid drs E.F. van Veen was op de vergadering niet te bewegen commentaar te geven op de voor Nutricia minder prettige gebeurtenissen rondom Olvarit en Becel van de afgelopen tijd.