SLA MET GROENE MANGO

Groene mango is een onrijpe mango waarvan het nog harde, lichtgroene vruchtvlees zeer fris van smaak is. In Surinaamse winkels heeft men de meeste trefkans voor groene mango's. Net als onrijpe avocado is groene mango verrukkelijk om door de sla te snipperen.

voor 2 personen

50 gram wilde spinazie (stelen reeds verwijderd)

50 gram radicchio, in stukken gescheurd

50 gram romaine, in stukken gescheurd

1 groene mango

1 eetlepel fijngesneden muntblad

4 eetlepels olijfolie (extra vierge)

1 eetlepel citroensap

zout en versgemalen peper

Was en droog de slasoorten en doe ze in een slakom. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees overlangs aan weerszijden van de pit weg in twee plakken. Leg beide plakken mango op de snijplank (bolle kant boven) en snijd het vruchtvlees overdwars en schuinsweg in flinterdunne plakjes. Snijd de plakjes in twee of drie stukken zodat dunne snippers worden verkregen. Strooi de mangosnippers en het muntblad over de salade, sprenkel er de olijfolie over en schep de salade luchtigjes om zodat de olie zich over de slabladeren kan verspreiden. Besprenkel de salade dan pas met citroensap, strooi er zout en peper naar wens over en schep de salade nogmaals luchtig om. Direct serveren.

    • Florine Boucher