Scenarioprijs voor Annemieke Hendriks

AMSTERDAM, 10 DEC. De 'realiseringsprijs workshop scenarioschrijven 1993' is toegekend aan Annemieke Hendriks. De prijs, groot 275.000 gulden, stelt haar in staat haar scenario voor de documentaire Kinselmeerzicht te realiseren.

De prijs is door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepprodukties ter beschikking gesteld voor het beste scenario dat is geschreven tijdens de workshop scenarioschrijven voor documentaire, georganiserd in het kader van het International Documentary Film Amsterdam. De jury van de prijs bestond dit jaar uit Emile Fallaux, directeur van het Filmfestival Rotterdam, de filmers Erik van Zuylen en Marijke Jongbloed, producente Suzanne van Voorst en filmcritica Gerdin Linthorst. Het is de vierde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Vorig jaar was Frans van Erkel de prijswinnaar.