Heath praat in Irak Britten vrij

BAGDAD, 10 DEC. De Iraakse regering heeft gisteren na een verzoek daartoe van de Britse oud-premier Sir Edward Heath drie Britten vrijgelaten die tot gevangenisstraffen van zeven tot tien jaar waren veroordeeld wegens illegale grensoverschrijding vanuit Koeweit.

Heath, die gisteren president Saddam Hussein ontmoette, onderstreepte later tegenover journalisten in Bagdad geen beloften te hebben gedaan in ruil voor de vrijlating. Maar in een verklaring die in de partijkrant Al-Thawra werd gepubliceerd zei Heath “onze regering te zullen informeren over het Iraakse standpunt aangaande de opheffing van het embargo”. Irak zet op het ogenblik alles op alles voor de intrekking van het handelsembargo dat de Veiligheidsraad van de VN in 1990 afkondigde na de Iraakse bezetting van Koeweit. (Reuter, AFP)