Brinkhorst trekt Europese lijst D66

DEN HAAG, 10 DEC. Ex-staatssecretaris Brinkhorst is door een commissie onder leiding van de Gelderse commissaris van de koningin Terlouw bovenaan de kandidatenlijst van D66 voor de Europese verkiezingen gezet.

De commissie-Terlouw heeft daarmee de zittende Euro-parlementariër Bertens gepasseerd. Die staat nu op nummer twee. Het advies van de commissie-Terlouw moet zondag definitief worden vastgesteld. Tot die tijd kunnen betrokkenen nog bezwaar maken tegen het advies. Brinkhorst, die begin jaren '80 enige tijd de Tweede-Kamerfractie van D66 leidde, stelde zich twee maanden geleden kandidaat voor het Europees Parlement. Hij zei toen daarmee ook het voorzitterschap van de liberale fractie in het Europees Parlement te ambiëren. D66 was tot nu toe geen volwaardig lid van die Europese fractie waarvan wel de VVD deel uitmaakt.