Advies aan burgers VS: verlaat Algerije

ASHINGTON/MOSKOU, 10 DEC. De Amerikaanse regering heeft haar staatsburgers in Algerije, enkele honderden in totaal, gevraagd het land te verlaten en haar diplomatieke vertegenwoordiging in omvang teruggebracht in verband met de moslim-extremistische dreigementen tegen en moorden op buitenlanders.

Rusland evacueert de verwanten van zijn ambassadestaf en van het personeel van zijn militaire en handelsmissies in Algerije. De Franse regering op haar beurt, die eraan hecht een aanwezigheid te handhaven ter ondersteuning van het bewind in Algiers, werkt in alle discretie aan een vermindering van haar vertegenwoordigers in Algerije. Deze maatregelen volgen op de moorden op vier buitenlanders, onder wie een Russische vrouw, na het aflopen van een ultimatum door moslim-extremisten op 1 december. Dezen willen alle buitenlanders dwingen weg te gaan om de economie verder te ondermijnen en de regering ten val te brengen. (Reuter, AFP)