VW ontslaat directeur VS

DETROIT, 9 DEC. Volkswagen heeft bekendgemaakt dat het negen maanden na de benoeming van John E. Kerr als directeur van VW in de Verenigde Staten, van plan is deze manager alweer te vervangen. Kerr wordt per 1 januari opgevolgd door Clive Warrilow, sinds 1989 president van Volkswagen in Canada. Analisten vermoeden dat Kerr het slachtoffer is geworden van produktieproblemen van Volkswagen in Mexico, waardoor de introductie van de nieuwe Golf en Jetta, wagens die door Volkswagen in Mexico worden gemaakt, in de Verenigde Staten grote vertraging hebben opgelopen. De nieuwe modellen van Golf en Jetta die dit jaar op de markt haden moeten komen in de Verenigde Staten zullen nu pas op zijn vroegst in september 1994 verkrijgbaar zijn. Volkswagen had de eerste negen maanden een verlies van 1,53 miljard mark (ruim 1,7 miljard gulden), tegen een nettowinst van 549 miljoen mark in dezelfde periode van 1992. (AP)