Toch vervolg op Terschellinger Oerolfestival

AMSTERDAM, 9 DEC. Het Oerolfestival op Terschelling, dat afgelopen zomer voor de twaalfde en laatste keer werd gehouden, krijgt een vervolg. Het wordt een driedaags evenement getiteld 'All along the Lighttower'. De Stichting Fonds voor de Podiumkunsten verleent een subsidie van 50.000 gulden.

Eerder had initiatiefnemer Joop Mulder van Oerol Produkties besloten de organisatie van het festival om financiële redenen te staken. Dat Oerol Produkties nu een nieuwe zomerproduktie organiseert, heeft te maken met de vele stimulerende gesprekken met subsidiegevers, het bedrijfsleven en internationale theaterdirecteuren en theatermakers.

De Terschellinger vuurtoren de Brandaris, die volgend jaar vierhonderd jaar bestaat, zal op het festival centraal staan. Op 11 juni vindt een spektakel plaats met de Franse groepen Urban Sax en Ephémère, Dadadang uit Italië en Slagerij van Kampen uit Nederland.