Storm zorgt voor schade en aantal licht gewonden

DEN HAAG, 9 DEC. De storm die afgelopen nacht en vanochtend over Nederland is geraasd, heeft tientallen bomen, steigers en verkeersborden omver geblazen.

Bij honderden gebouwen gingen alarminstallaties af. Voor zover bekend is een beperkt aantal mensen licht gewond geraakt. Een opvarende van de Nederlandse viskotter Goedereede 14 (Vrouwe Grietje) is vannacht voor de Britse kust door de storm overboord geslagen. De Britse kustwacht heeft urenlang gezocht naar de man. Er is nog geen spoor van hem gevonden. Op de Westerschelde raakten enkele schepen op drift, zonder gevolgen. De veerdiensten Kruiningen-Perkpolder en Vlissingen-Breskens hebben vanmorgen niet gevaren. Het luchtverkeer op Schiphol ondervond fikse vertragingen door de storm. Vanmorgen gold voor bijna alle vluchten een vertraging van ongeveer een uur. Het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen meldde vanmorgen langere files dan normaal. Een aantal vrachtwagen vielen om. Bestuurders van personenwagen met een aanhanger werd geadviseerd geen gebruik te maken van de Oosterscheldekering.