Krabbe voor Arbitragetribunaal IOC

LAUSANNE, 9 DEC. De zaak Katrin Krabbe, die door de Internationale Amateur Atletiek Federatie is geschorst, zal behandeld worden door het Arbitragetribunaal voor de Sport (TAS). Dat heeft Keba Mbaye, bestuurslid van het Internationaal Olympisch Comité en president van het TAS, gisteren in Lausanne bekend gemaakt.

“De advocaten van Katrin Krabbe hebben ons ervan op de hoogte gesteld dat zij bereid zijn zich onder de jurisdictie van het TAS te stellen”, zei de oud-rechter van het Internationale Hof in Den Haag. Hij toonde zich verheugd dat het TAS steeds meer aan geloofwaardigheid wint en vertrouwen krijgt.

Mbaye maakte verder bekend dat vijftien internationale sportbonden in hun statuten de mogelijkheid willen opnemen in voorkomende gevallen naar het Arbitragetribunaal voor de Sport te stappen. Op 13 januari zal de code van het TAS aan alle internationale sportbonden worden gepresenteerd. De code omvat ondermeer een uniforme regeling van onderzoek naar doping, straffen en juridische structuren.

Mbaye benadrukte nog eens dat het TAS zijn onafhankelijkheid van het IOC nog heeft vergroot door de instelling van een Opperste Internationale Arbitrageraad voor de sport. (AFP)