Directie en bonden akkoord over sociaal plan Polynorm

BUNSCHOTEN, 9 DEC. Polynorm in Bunschoten (kunststofverwerking) is met de vakbonden een sociaal plan overeengekomen voor de werknemers die worden getroffen door de voorgenomen reorganisatie bij de divisie Automotive.

De reorganisatie bij deze afdeling, die optreedt als toeleverancier van de automobielindustrie, zal zeventig tot tachtig banen kosten. In de eerste helft van 1994 zal deze operatie haar beslag krijgen, zo heeft Polynorm vandaag bekendgemaakt.

De ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven. Volgens president-directeur ir. P.D.A. Huisman is nog steeds niet te zeggen hoeveel werknemers ontslagen zullen worden. “Dit zal pas over een half jaar duidelijk worden. We streven ernaar dit aantal zo laag mogelijk te houden. Aan een seniorenregeling en overplaatsingen zal de voorkeur worden gegeven.”

Volgens Huisman zullen de benodigde voorzieningen voor de maatregelen de winstramingen voor 1993 nauwelijks aantasten. “De verwachting voor een belangrijke vermindering van de netto winst blijdt overeind. Verdere maatregelen in het personele vlak zijn niet te verwachten”, aldus de woordvoerder. In 1994 verdiende Polynorm 24,4 miljoen gulden.