Hoogovens-emissie brengt 362 mln op

Ook particuliere beleggers hebben massaal ingeschreven op de emissie van staalfonds Hoogovens. De emissie is hiermee een groot succes geworden. De belangstelling van particuliere beleggers, die tot en met dinsdag konden inschrijven, was zo groot dat er minder certificaten voor de institutionele beleggers over zijn gebleven, zo is gisteren bekend gemaakt.

De emissie tegen een koers per certificaat van 40 gulden, heeft totaal 362 miljoen gulden opgebracht. Door de succesvolle emissie heeft de financiële toekomst van het bedrijf een steviger fundament gekregen.

Vorige week bleek al dat de uitgifte voor de institutionele beleggers was overtekend. Vooral Britse beleggers toonden grote interesse. Gisteren sloot de inschrijvingstermijn voor de kleine, particuliere beleggers en ook die toonden een grote belangstelling.

Op de beurs zakte de koers van Hoogovens gisteren met zeven dubbeltjes tot 44,50 gulden als gevolg van winstnemingen nadat in de afgelopen dagen de koers flink was opgelopen.