Heidemij betaalt ruim 130 mln voor overname in VS

Heidemij in Arnhem telt 130 miljoen gulden neer voor het Amerikaanse ingenieursbureau Geraghty & Miller (G&M). Heidemij betaalt met 7,44 miljoen eigen aandelen. Om de verhandelbaarheid mogelijk te maken zijn de aandelen van het Arnhemse bedrijf nu genoteerd aan de Nasdaq, de 'elektronische' effectenbeurs in de VS waar uitsluitend via het beelscherm wordt gehandeld. Tot dusver was Heidemij niet aan enige effectenbeurs genoteerd. De plannen voor notering in Amsterdam blijven bestaan. Op “niet al te lange termijn” wil Heidemij naar het Damrak. Aandeelhouders van Heidemij zijn behalve de directie en eigen personeel, onder meer Amev, Rabobank, PGGM, Assurantieconcern Stad Rotterdam en Amersfoortse Algemene. Maximaal 38 procent van Heidemij kan door het bod in Amerikaanse handen komen. G&M behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van 135 miljoen dollar (ruim 259 miljoen gulden), die van Heidemij was 423 miljoen gulden.