Gascoigne in Engeland te koop aangeboden

LONDEN, 8 DEC. Lazio Roma is het wispelturige gedrag van Paul Gascoigne kennelijk meer dan zat. De Italiaanse clubleiding heeft de op dit moment geblesseerde Engelse international in zijn geboorteland te koop aangeboden. Manager Howard Wilkinson van Leeds United bevestigde gisteren de handelwijze van de Italianen.

“Hij is niet alleen bij Leeds aangeboden, ook Blackburn, Newcastle en Manchester United zijn benaderd met de vraag of er interesse voor Gascoigne bestaat”, verklaarde Wilkinson. De manager van Leeds staat niet onwelwillend tegenover de komst van Gascoigne. “Maar de hele situatie is nog erg onduidelijk”, voegde hij eraan toe. De middenvelder reageerde zelf uiterst verbolgen op de berichten. “Ik denk dat de club eerst met mij moet praten als ze me willen verkopen. Tot nu toe is dat niet gebeurd.” De speler, die volgens Britse bladen per week bijna een ton van Lazio Roma ontvangt, voelt niets voor een terugkeer naar Engeland. “Ik wil Lazio en mezelf bewijzen, dat ik in Italië een toekomst heb.” Daarmee kan hij zondag beginnen. Na een blessurperiode van twee maanden maakt 'Gazza' in het duel tegen Juventus zijn rentree. (Reuter/SID)