Antiracisten vragen Bonn bescherming

BONN, 8 DEC. Antiracistische groeperingen in Duitsland hebben de politie gevraagd hen te beschermen tegen mogelijk aanslagen, nu een extreem-rechts blad een lijst heeft gepubliceerd van namen an adressen van politieke activisten die in de ogen van neo-nazistische groeperingen verdacht zijn. De ongerustheid in de antiracistische beweging is sterk toegenomen door de golf aanslagen met bombrieven in Oostenrijk.

De politie in Dresden maakte gisteren bekend dat een kleine bom onschadelijk kon worden gemaakt die maandag was achtergelaten bij een bank in Radebeul in Saksen.

In een verklaring roept de Vereniging van Antifascisten de politiek op zich te weer te stellen tegen neofascistische terreur en degenen te beschermen die een mogelijk doelwit van racistische aanslagen zijn. Op de gepubliceerde lijst van potentiële slachtoffers van rechts geweld staan zestien met naam en adres aangeduide personen die steun zouden geven aan buitenlanders in de Bondsrepubliek. Herbert Schnoor, minister van binnenlandse zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, heeft de media verzocht geen verdere ruchtbaarheid te geven aan de namen en adressen van de op de lijst genoemde groeperingen en personen: “Dat zou alle betrokkenen stigmatiseren en de rechts-extremisten direct in de kaart spelen.” (Reuter)