Akkoord over sociaal plan DSM

HEERLEN, 8 DEC. Vakorganisaties en directie van DSM Agro zijn het gisteren eens geworden over een sociaal plan voor de medewerkers die moeten verdwijnen door reorganisatie van de kunstmestfabriek van DSM in IJmuiden.

Het plan omvat verschillende regelingen voor de medewerkers, die 1 januari van kracht zullen worden. Zo komt er een regeling voor werknemers ouder dan 55 jaar. Verder komen er voorzieningen voor personeelsleden die gebruik maken van outplacement en aanvullingen voor mensen die in inkomen achteruitgaan. Ook is er een vertrekstimuleringsregeling voor medewerkers die zelf ander werk proberen te vinden.

Tot twee keer toe zijn vertegenwoordigers van de DSM-personeelsleden uit IJmuiden in Limburg komen betogen tegen de voorgenomen herstructurering. De reorganisatie komt neer op een vertrek van 255 van de 365 medewerkers van de kunstmestfabriek.