Rot-Weiss Essen verliest licentie Duitse competitie

ESSEN, 7 DEC. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft Rot-Weiss Essen de licentie voor het seizoen 1993-'94 ontnomen.

Het bestuur van RW Essen, de nu in de tweede liga spelende club landskampioen van 1953, heeft bij het indienen van een begroting een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. De licentie was onder valse voorwendsels verkregen.

Rot Weiss mag de competitie wel uitspelen, maar aan het eind van het seizoen degradeert de club automatisch uit het betaald voetbal. De roemrijke club kan de jacht op de nationale beker normaal voortzetten. RW Essen heeft zich onlangs via een zege na het nemen van strafschoppen op Carl Zeiss Jena geplaatst voor de halve finales. Daarin treft Rot Weiss begin maart Tennis Borussia Berlin, dat in de tweede liga onderaan staat.

De licentiecommissie van de DFB constateerde dat een overeenkomst met oud-voorzitter en schuldeiser Toni Döbbe in aangepaste vorm was aangeboden. Döbbe staat bij RW Essen nog voor 1,8 miljoen gulden in het krijt. Het bestuur van RW Essen heeft twee weken de tijd om beroep aan te tekenen. (DPA)