Roemenië moet sneller hervormen

BOEKAREST, 7 DEC. Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) heeft bij Roemenië aangedrongen op snellere economische hervormingen. Bij het huidige tempo van liberalisering dreigen de nieuwe IMF-leningen in gevaar te komen, zo meldt de Roemeense staatsomroep Rompres vandaag. Op dit moment is een IMF-delegatie op bezoek bij president Ion Iliescu om de onderhandelingen af te ronden over een pakket maatregelen dat de economische stabiliteit van Roemenië moet garanderen. Roemenië hoopt een lening van 500 miljoen dollar van het IMF te krijgen, evenals technische assistentie bij de voorgenomen monetaire en fiscale hervormingen. Roemenië is dit voorjaar al een deel van een eerder toegezegde lening van 500 miljoen dollar misgelopen, omdat het land er niet is was geslaagd om doelstellingen op het gebied van de liquiditeitenreserve te halen. (Reuter)