Ministers oneens over research EU

BRUSSEL, 7 DEC. Het plan van de Europese Unie om de komende vijf jaar 13,1 miljard Ecu (28,3 miljard gulden) uit te trekken voor onderzoeksprojecten, stuit op verzet van de betrokken ministers uit Groot-Brittanië, Frankrijk en Duitsland. De Europese ministers slaagden er gisteravond niet in om tot overeenstemming te komen over deze investeringsplannen. Het onderzoeksbudget moet ten goede komen aan bedrijven en research-instellingen in de verschillende Europese landen. Volgens Groot-Brittanië, Duitsland en Frankrijk (de landen die de grootste bijdrage leveren aan dit fonds) is het budget echter te ruim opgesteld. Deze landen willen bovendien een andere verdeling van de gelden dan Brussel heeft voorgesteld. De ministers zijn ook nog niet tot overeenstemming gekomen over de hervormingsplannen van Brussel voor het gezamenlijke onderzoekscentrum van de Europese Unie. (Reuter)