Fusie Mellon Bank met Dreyfus Corp

De in Pittsburgh zetelende Mellon Bank Corp en The Dreyfus Corp uit New York hebben bekend gemaakt te willen fuseren. Dreyfus Corp is een onderneming die zich toelegt op het beheren van vermogens van particulieren, institutionele beleggers en ruim 130 beleggingsfondsen. In die branche is Dreyfus de tweede in grootte in de VS (na Fidelity Investments dat voor 250 miljard dollar aan vermogens beheert).

De combinatie levert een financiële instelling op met 3 miljard dollar aan inkomsten en 215 miljard dollar aan beheerd vermogen.

Aandeelhouders Dreyfus zullen aandelen Mellon Bank ontvangen. Gebaseerd op de slotkoers heeft het bod een waarde van 1,85 miljard dollar. Eerder dit jaar betaalde Mellon Bank 1,45 miljard dollar voor de overname van de effecteninstelling Boston Co.