Drs. A.J. Lems (65) is per 1 februari 1994 ...

Drs. A.J. Lems (65) is per 1 februari 1994 benoemd tot waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. De oud-burgemeester van Zaanstad volgt burgemeester, A.J. van Dulst op, die op die datum terugtreedt.

De waarnemend burgemeester zal aanblijven totdat de burgemeestersvacature in Haarlemmermeer definitief is vervuld. De commissaris van de koningin in Noord-Holland, Van Kemenade, voert diverse redenen aan voor de beoeming van een interimburgemeester. Volgens hem is het college van B en W al zwaarder belast door het vertrek van wethouder Hofkamp die het college moest verlaten na een verschil van mening in B en W over het terugbetalen van te veel ontvangen onkosten. Ook hecht Van Kemenade waarde aan de waarneming in verband met de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.