Centrale bank van België verlaagt rente met half pct

AMSTERDAM, 7 DEC. De centrale bank van België heeft vanmorgen het centrale rentetarief, waarop commerciële banken hun tarieven baseren, met 0,5 procentpunt verlaagd tot 7,5 procent. De bank verlaagde ook de daggeldrente met 50 basispunten tot 9,2 procent.

De verlaging van de Belgische rentetarieven komt nadat de Belgische frank de afgelopen dagen een duidelijke waardestijging boekte ten opzichte van de andere munten binnen het Europees monetair stelsel (EMS).

De Belgische centrale bank liet zijn overige renteta Guide: rieven onveranderd. Het disconto staat nog steeds op 5,25 procent, het lombard-tarief staat overanderd op 11,50 procent.

De Belgische centrale bank weigerde vanmorgen commentaar over de reden van de renteverlaging. De Belgische officiële rentetarieven werden minder dan een week geleden voor het laatst verlaagd. Het disonto werd toen verlaagd van 5,5 naar 5,25 procent.