Ajax is koploper van de eredivisie. Door een 4-1 ...

Ajax is koploper van de eredivisie. Door een 4-1 overwinning op Heerenveen heeft Ajax evenveel punten als Feyenoord maar een beter doelsaldo: 36 tegen 22. Ajax speelde in Heerenveen een slechte wedstrijd. Verdediger Blind werd door een schorsing gemist. Ajax had moeite met de agressieve en aanvallende speelwijze van de Friezen. Toch kwam de Amsterdamse ploeg na ruim een kwartier op een 1-0 voorsprong. Doelman Van der Sar stopte een schot van Keur fortuinlijk met zijn voet. De bal werd onmiddellijk doorgespeeld naar Overmars. Die schoot na een rush de bal voor het doel, waar Litmanen profiteerde van een misverstand tussen doelman l'Ami en verdediger Sier.

Twintig minuten later kwam Heerenveen op gelijke hoogte met Ajax. Slecht uitverdedigen van Rijkaard leidde tot een gevaarlijke Friese aanval. In eerste instantie kon Frank de Boer de bal nog een scherpe voorzet van uitblinker De Visser wegkoppen, maar bij de tweede voorzet stond Keur, dank zij de aarzelende Van der Sar, in het doelgebied klaar om met zijn hoofd te scoren: 1-1.

Vlak voor rust had Ajax met een snelle aanval toch weer succes. Seedorf ging een combinatie met Litmanen aan en passeerde vervolgens doelman l'Ami: 2-1. In de tweede helft raakte Heerenveen vermoeid. De Fries De Jong schopte George op zijn knie, waardoor de Ajacied zich even later moest laten vervangen door Van Vossen. Overmars scoorde niettemin al na zes minuten 3-1, na een fraaie actie van Litmanen. Vijf minuten voor het einde bracht Ronald de Boer, door een fout van doelman l'Ami, de stand op 4-1.