Russische vrouw in Algerije vermoord

ALGIERS, 6 DEC. Vier dagen na het aflopen van een moslim-extremistisch ultimatum aan buitenlanders om Algerije te verlaten, is gisteren een Russische vrouw, echtgenote van een Algerijn, in Algiers vermoord.

Later op de dag werd een aanslag gepleegd op een bus die wordt gebruikt om Russische militaire adviseurs te vervoeren. De Algerijnse chauffeur werd licht gewond. Donderdag was al een Spaanse handelaar vermoord. Zaterdag werd een Italiaanse zakenman bij een aanslag gewond.

De buitenlandse gemeenschap in Algerije is van essentieel belang voor de Algerijnse economie. Om deze reden spant de regering zich in haar te beschermen, en proberen de moslim-extremisten die vechten voor een islamitisch bewind, haar door middel van aanslagen te verdrijven. (Reuter, AFP)