Rode kaart Atteveld bij debuut België

ROTTERDAM, 6 DEC. De Nederlander Raymond Atteveld kende een opvallend debuut bij het Belgische Waregem. Hij kreeg tegen Standard Luik (2-0 winst) al na 25 minuten de rode kaart. Hij blesseerde al snel in de wedstrijd met een keiharde tackle landgenoot Frans van Rooy die met een beenwond en knieblessure naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Atteveld kreeg overigens voor deze charge geen gele kaart, voor twee overtredingen daarna wel.

Slachtoffer Van Rooy vroeg zich na afloop af of Atteveld niet “overgemotiveerd” was geweest. De debutant noemde dat “grote onzin”. “Als Van Rooy dat heeft gezegd is hij zelf waarschijnlijk nog nooit gemotiveerd geweest.” Atteveld betreurt het dat hij Van Rooy heeft geblesseerd. “Ik speel hard, maar nooit smerig.”

De 27-jarige Atteveld speelde eerder voor Haarlem, Everton, West Ham United en Bristol City. Hij vertrok met problemen bij laatstgenoemde Engelse club. Hij vocht er op de training. Aanvankelijk leek hij dit seizoen voor NAC uit Breda te gaan spelen. Onverwachts koos de middenvelder voor Waregem waar hij onder een valse naam in een wedstrijd meespeelde. Atteveld wacht een schorsing van één wedstrijd. Hij was blij met de steun van zijn trainer die de speler vertelde dat hij zich geen verwijten moest maken.